Tehetséggondozás és jótékonyság – szerdán nyílik a Kecskeméti Médiacentrum kiállítása

2023. 12. 05., 15:48
Több mint negyven fiatal alkotó közel száz képe látható majd a Művészettel szeretettel című kiállításon, amelyet a Kecskeméti Médiacentrum szervez jótékonysági céllal a Városi Szociális Közalapítvánnyal együttműködve a kecskeméti árva gyerekek javára. A tárlatot Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester nyitja meg holnap (szerdán) délután öt órakor a volt Pagony könyvesbolt helyén.
A galéria 22 képet tartalmaz

Közel száz alkotást, köztük festményt, grafikát, linómetszetet és digitális festményt kellett kitenniük a falakra ma kollégáinknak és segítőiknek. Szerkesztőségünk néhány héttel ezelőtt szólította meg Kecskemét művészeti műhelyeit és fiatal alkotóit azzal a céllal, hogy bemutatkozási lehetőséget adjon számukra. A felhívásra több mint negyven alkotó jelentkezett. Közülük néhányan már végzett képzőművészek, de legnagyobb részük még középiskolásként alkot művészeti műhelyekben. Külön falat kapnak a MiniMűhely alkotói a kiállításon, mivel nagy számban küldtek be képeket.

A tehetséggondozáson túl azonban jótékony célja is van a tárlatnak. A megnyitón jelen lesz a Városi Szociális Közalapítvány, amelynek munkatársai a kecskeméti árva gyerekek számára gyűjtenek adományt. Nekik minden segítség jól jön, így a legkisebb támogatási összeget is jó szívvel fogadják. Azok pedig, akik ötezer forintot vagy annál magasabb összegű adományt adnak a Városi Szociális Közalapítványon keresztül az árváknak, választhatnak egyet a fiatal alkotók munkáiból.

A megnyitón mindenki lefoglalhatja a számára legjobban tetsző alkotást. A kiállítás december 14-éig lesz nyitva minden hétköznap 14től 17 óráig.  A képek holnap estétől a hiros.hu online galériájában is megtekinthetők lesznek.

A tárlatról és az adományozás részleteiről Kozák Polett ügyvezető főszerkesztő, valamint Tóth Enikő, az esemény szervezője beszélt a kedd esti Múzsában.