Az évad második bemutatójára készül a Ciróka társulata

TISZAVIRÁG meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján

2023. 10. 13., 14:25
A Találtunk egy kalapot mesesorozat részeként, óvodásoknak szóló kistermi produkció lesz a Ciróka Bábszínház következő előadása. A Varsányi Péter rendezésében bemutatásra kerülő progresszív bábelőadás az élet kicsi és nagy, de mindenképpen fontos dolgairól szól. Az előadás az óvodás korosztály szemszögéből ábrázolja a világot, amelyben a látszólag apró dolgok ugyanolyan jelentőséggel bírnak, mint a legnagyobbak.

A darab a bábszínház formai kereteinek tágítására tesz kísérletet. A színpadra állítás módja, a különleges tér-és eszközhasználat megmozgatja a nézők képzeletét, és megmutatja hogyan képes egyetlen mozdulat, egy fény- vagy hanghatás lélekkel megtölteni egy tárgyat.

A finom humorral átszőtt előadást dalbetétek, izgalmas zenei effektek kísérik majd, amelyben minden hangnak dramaturgiai jelentősége van.
Az előadás létrehozásában közreműködő fiatal alkotók először dolgoznak együtt a Ciróka társulatával.

A darab rendezője, Varsányi Péter, szerzőként is jegyzi az előadást. Zenéjét Szászi Petra szerezte, a produkció látványvilágát pedig Maróthy Anna Zorka és Lengyel Viola tervezők álmodták meg. Az előadást Dénes Emőke, Fülöp József, és vendégszínészként Hrisztov Toma játssza.

A darab bemutatója november 18-án lesz.