Több mint 20 elveszett kutya keresi a gazdáját szilveszter óta

2023. 01. 11., 18:47
Több mint 20 kutya, köztük több kölyök keresi korábbi, illetve új gazdáját a szilveszteri tűzijátékozás óta. Az elveszett állatokért alig jelentkeznek a gazdák, ezért a Menhely Az Állatokért Alapítvány a lakosság segítségét kéri.

A tűzijáték az állatoknak egy rémálommal ér fel, az erős hanghatásoktól megzavarodva hanyatt-homlok menekülnek, mindegy hova, csak el onnan. Ennek következménye, hogy a gazdás állatok is az utcán, jobb esetben a menhelyeken kötnek ki. Az állatvédők mindig befogadják az elveszett négylábúakat, de sajnos ott is véges a szabad helyek száma.

Éppen ezért, a lakossághoz fordult segítségért a Menhely Az Állatokért Alapítvány vezetője, Majorné Bíró Andrea. A vezető elmondta, a telepen rengeteg állattal foglalkoznak, de a szilveszteri tűzijátékozás után nagyon megugrott a menhelyen lévő négylábúak száma.

https://www.facebook.com/MenhelyAzAllatokertAlapitvany

Több kutyában nincs chip, így nem tudnak visszakerülni az otthonukba. Sok esetben pedig az azonosítóhoz nincs hozzárendelve telefonszám, így még nehezebb kapcsolatba lépni a gazdával.

Ha eltűnt a kutyája és még nem került elő, de nincs benne chip érdeklődjön az alapítványnál, lehet ott találja.

https://www.facebook.com/MenhelyAzAllatokertAlapitvany