Töretlenül magyarok: Kecskeméttel ünnepeltek a határon túli honfitársaink

2023. 07. 07., 16:00
Erdély, Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, ezen elcsatolt területekről érkezett hozzánk delegáció a felújított Városháza ünnepségsorozatára. Honfitársaink számos, élménydús eseménnyel mutatkoztak be Kecskeméten. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja pedig a Nemzeti Összetartozás Napjára hívta meg a határainkon túl működő társszervezeteit. Ezen témákat dolgozza fel ma (péntek) este 8 órakor a a KTV Töretlenül magyarok című magazinja.

A „szokásos” szalagátvágás helyett igazán méltóképp kívánta megünnepelni Kecskemét városa a megújult Városháza átadását. Június 4. és 10. között színes programsorozatra vártak mindenkit. Az összetartozás jegyében számos esemény a határon túli magyarokról szólt, melyekről ma este 8 órakor számolunk be a Töretlenül magyarok című magazinban.

Az adásban szó lesz a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportjáról is, melynek tagjai a nemzeti összetartozás napjára meghívták Kecskemétre az elszakított területeken működő társszervezeteket. Az Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és Délvidékről érkezett vendégek egy városnéző séta után június 3-án este a Főplébánia Lestár téri közösségi termében gyűltek össze, ahol mindenki beszámolt arról, mi a helyzet szűkebb pátriájában magyarságának és hitének megélése terén.

A műsor este 8 órakor a KTV műsorán!