Címke: Töretlenül magyarok
Keresés
Dátum választó
Rendezés
26 találat
2024.02.02

Töretlenül magyarok: több mint félmillió lehet Ukrajna vesztesége

Bár államtitkot képez Ukrajnában, hogy mennyien vesztették életüket a háborúban, a PestiSrácok számításait megerősítette a volt ukrán belügyminiszter. Eszerint Ukrajna veszteségei meghaladták a félmillió főt. Ebben a témában lesz vendége a mai Töretlenül magyarok magazinnak Kertész Dávid, a PestiSrácok újságírója, külpolitikai elemzője. Ezt követően a történelmi térképek hamisításával folytatódik az adás. Jeney János térképész beszél majd egy általa készített webes felületről, ahol megtalálhatóak ezek a dokumentumok.
2024.01.05

Komoly megfélemlítések állhatnak a kárpátaljai nyílt levél hátterében

Erősen felborzolta a kedélyeket az a bizonyos nyílt levél, melyet december 11-én tett közzé az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség. A nyilvános bejegyzést több kárpátaljai magyar is aláírta, miszerint támogatják Ukrajna EU-s csatlakozását. Azonban nagyon úgy néz, hogy nem önszántukból írták alá a dokumentumot, komoly fenyegetések, megfélemlítések állhatnak a háttérben.
2023.09.01

Úzvölgyében járt kollégánk

Augusztus 26-án emlékeztek meg az úzvölgyi katonatemetőben azokra a székely honvédekre, akik az I. és II. világháború során vesztették életüket. A Töretlenül magyarok legújabb adásában erről az eseményről láthatnak egy összefoglalót.
2023.08.04

Georg Spöttle a Töretlenül magyarok legújabb adásában

Georg Spöttle a Töretlenül magyarok mai adásának első vendége. A külpolitikai elemző szerint szándékosan tette bombázás célpontjává Kárpátalját Ukrajna, miután a Reinmetall harckocsi javítóüzemet épít Beregszász járásban. Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsának elnökével pedig a július 8-án, Úzvölgyében történtekről beszélgetünk, mivel ismét behatolt a Mihai Tîrnoveanu által vezetett hungarofób csoport a katonatemetőbe és meggyalázták azt.
2023.07.11

Újabb jogsértést követtek el a románok Úzvölgyében

Ismét román szélsőséges csoportok hatoltak be az úzvölgyi katonatemetőbe. Mihai Tîrnoveanu, a Nemzet Útja szervezet vezetője századmagával érkezett július 8-án délután a sírhelyekhez, ahol összesen 151 lyukat ástak a csíkszentmártoni önkormányzat tulajdonában lévő temetőben, majd felállítottak 149, ott nem nyugvó román hősi halottat jelző fakeresztet, egy 5-6 méteres óriás fakeresztet, egy nagy zászlót a parcella szélére, valamint teletűzdelték a székelykaput román zászlókkal. Mi meg tehetetlenül néztük. A KTV Töretlenül magyarok című magazinműsorában már korábban is foglalkoztunk a katonatemető sorsával, így a július 8-ai eseményről is beszámolunk majd.
2023.07.07

Töretlenül magyarok: Kecskeméttel ünnepeltek a határon túli honfitársaink

Erdély, Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, ezen elcsatolt területekről érkezett hozzánk delegáció a felújított Városháza ünnepségsorozatára. Honfitársaink számos, élménydús eseménnyel mutatkoztak be Kecskeméten. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja pedig a Nemzeti Összetartozás Napjára hívta meg a határainkon túl működő társszervezeteit. Ezen témákat dolgozza fel ma (péntek) este 8 órakor a a KTV Töretlenül magyarok című magazinja.