Címke: Kárpátalja
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5 találat
2023.08.04

Georg Spöttle a Töretlenül magyarok legújabb adásában

Georg Spöttle a Töretlenül magyarok mai adásának első vendége. A külpolitikai elemző szerint szándékosan tette bombázás célpontjává Kárpátalját Ukrajna, miután a Reinmetall harckocsi javítóüzemet épít Beregszász járásban. Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsának elnökével pedig a július 8-án, Úzvölgyében történtekről beszélgetünk, mivel ismét behatolt a Mihai Tîrnoveanu által vezetett hungarofób csoport a katonatemetőbe és meggyalázták azt.
2023.07.07

Töretlenül magyarok: Kecskeméttel ünnepeltek a határon túli honfitársaink

Erdély, Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, ezen elcsatolt területekről érkezett hozzánk delegáció a felújított Városháza ünnepségsorozatára. Honfitársaink számos, élménydús eseménnyel mutatkoztak be Kecskeméten. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja pedig a Nemzeti Összetartozás Napjára hívta meg a határainkon túl működő társszervezeteit. Ezen témákat dolgozza fel ma (péntek) este 8 órakor a a KTV Töretlenül magyarok című magazinja.
2023.06.04

Jakab Eleonóra kárpátaljai tanár: "Nem engedünk a százból!"

A kárpátaljai magyar nyelvű hitélet és oktatás helyzetéről tartott előadást Jakab Eleonóra, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára a Nemzeti Összetartozás Napján, vasárnap délelőtt a kecskeméti Városháza dísztermében. Mint mondta, jelenleg száz magyar nyelvű oktatási intézmény működik Kárpátalján, és ezek megtartása döntő fontosságú az ottani magyarság megmaradása szempontjából.
2023.03.02

Ukrajna elbukott a vizsgán: film készült a magyarokat ért vegzálásokról

Elkészült a Nemzeti Jogvédő Szolgálat dokumentumfilmje Kárpátaljai magyarok a prés alatt címmel. A film a tavaly szeptember folyamán elvégzett monitorozó munka alapján készült, melyet kollégánk, Molnár H. Boglárka rendezett. Az alkotás feltárja az Ukrajnában élő magyarokat érő sérelmeket, támadásokat. Ezt a filmet láthatják holnapi Töretlenül magyarok című magazinunkban.