Továbbra is népszerű a katonai pálya

2023. 05. 04., 16:48
Nagy az érdeklődés a katonai pálya iránt a fiatalok körében. Bács-Kiskun vármegyében körülbelül havonta 10 fő áll szerződésesnek, ez a szám kiemelkedő. A tartalékosoknál pedig nagyon hosszú a lista, a fiatalok folyamatosan jelentkeznek.

Folyamatos a toborzás Bács-Kiskun vármegyében, népszerű a katonai pálya. Ez annak is köszönhető egyebek mellett, hogy megújult a teljes Magyar Honvédség. Gáldonyi Sándor, a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője elmondta, fiatalítják az állományt, a honvédséget modern haditechnikával szerelték fel.

– Várjuk a fiatalokat, hiszen ebben az időszakban lehet jelentkezni az Acél Kocka altiszti képzésre, ami nagyon erős a megyében - mondta Gáldonyi Sándor, a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője.

Itt a jó idő, ezért egyre gyakrabban találkozhatunk a toborzókkal megye szerte.

– Bajától egészen Kecskemétig mindenhol jelen vagyunk. Ennek köszönhetően a jelentkezők száma havi bontásban 10 fő környékén alakul a szerződéses állomány vonatkozásában, ami nagyon szép szám. A tartalékosok számának alakulását nehéz követni, hiszen az iskolákból nagy számmal jelentkeznek
— hangsúlyozta Gáldonyi Sándor.

A Magyar Honvédség legutóbb a kecskeméti Majálison képviseltette magát különböző haditechnikával. Ezzel a témával bővebben a KTV Kiemelő című magazinjában foglalkozunk.