TREMOLO_Forte

2023. 06. 23., 09:53
Az Európa Jövője Egyesület újabb három fiatal, tehetséges európai zenekart mutat be a kecskeméti közönségnek! Június 24-én, a Múzeumok Éjszakján a Ráday Múzeum udvarán várja közönségét.

Az Európa Jövője Egyesület 2020-ban csatlakozott a Tremolo projekthez, melynek keretében három fantasztikus fiatal zenekart mutathatott be a kecskeméti közönségnek. A TREMOLO koncepció alapja a kulturális szervezetek között kialakítandó, bővíthető zenei hálózat létrehozása, mely a Kreatív Európa Program támogatásával valósult meg. A projekt idén 2 új partnerrel bővült, így már nem csak Olaszországból, Szerbiából és Magyarországról, de Belgiumból és Franciaországból is csatlakoztak hozzá, hogy az előző évek tapasztalatait felhasználva sikeres rendezvényeket, fesztiválokat szervezzenek, valamint fiatal és tehetséges művészek és zenekarok mobilitását támogassák.

Június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján a Ráday Múzeum udvarán megrendezésre kerülő koncerteken hagyományos afrikai hangszerek, közel-keleti, észak-afrikai zene ötvözete a blues-zal és jazz-zel, és hagyományos balkáni zene lesz hallható.

A világzenei együttléten 22-24 óráig fellépnek:

Tangram Duo – Olaszország – a testvérpár hagyományos afrikai hangszereken játszik.

Perija – Macedónia – hangzás világuk a hagyományos közel-keleti, észak-afrikai zene összeolvadása a blues-zal, és a jazz-zel.

Todorrica – Szerbia – A szabadkai zenekar a hagyományos balkáni zenéből meríti az inspirációt, melyet akusztikus gitárral játszik.

Az estet idén is a három zenekar közös produkciója zárja.

Helyszín: Ráday Múzeum, Kecskemét, Kálvin tér 1.

Időpont: 2023. június 24., szombat 22 óra

További információk: www.facebook.com/csipero