Címke: Ráday Múzeum
Keresés
Dátum választó
Rendezés
27 találat
2024.03.14

Fáklyás megemlékezést tartottak a Református Ókollégiumnál

18:48-kor tartottak fáklyás megemlékezést a Református Ókollégium lépcsőinél. Az ünnep előestéjén Muraközy János, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőse születésének 200. évfordulójára, illetve Jókai Mór és Petőfi Sándor Kecskeméten töltött időszakára emlékezhettünk.
2024.02.08

Fáklyás megemlékezés, múltidéző séta, bővülő kiállítás: elkezdődött a Muraközy 200 emlékév

Muraközy János születésének 200. évfordulóján kezdetét vette a neves kecskeméti festőművész, '48-as hős és városi hivatalnok előtt tisztelgő emlékév. Csütörtök délelőtt megkoszorúzták az Ókollégium falán lévő Muraközy-emléktáblát, és énekkel, verssel, köszöntő beszéddel emlékeztek rá. Az emlékév kiemelt eseménye lesz a március 15-i nemzeti ünnep előestésén tartandó fáklyás megemlékezés, de csatlakoznak a hamarosan kezdődő Házasság Hete programjaihoz is, múltidéző városi sétát rendeznek, a Ráday Múzeum állandó Muraközy-kiállítása pedig négy új képpel gyarapodva várja látogatóit.
2023.06.23

TREMOLO_Forte

Az Európa Jövője Egyesület újabb három fiatal, tehetséges európai zenekart mutat be a kecskeméti közönségnek! Június 24-én, a Múzeumok Éjszakján a Ráday Múzeum udvarán várja közönségét.
2023.06.22

Különleges lesz az idei a Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája kecskeméti sikertörténete 2006-ban kezdődött a Bozsó Gyűjtemény kezdeményezésére, akik azóta is az esemény fáradhatatlan motorjaként fogják össze a szerteágazó kínálatot. A nagykorúvá érett programsorozat népszerűsége évről évre egyre növekvő érdeklődéssel vonzza a kultúrkalandra éhes közönséget, pezseg ilyenkor a város. Az idén a vándorútra kelő látogatókat 34 helyszín csábítja.