"Trópusi" futam kerekedett a Iustitia szombati Domb-futásából

2023. 08. 19., 20:04
Szent István napja előtt került sor a IUSTITIA Egyesület szervezésében az ultrafutás ezévi 3. eseményére. Mutatjuk az élménybeszámolójukat!
A galéria 8 képet tartalmaz

Bár az időjósok kánikulát prognosztizáltak, ez be is jött… csak kaptunk hozzá egy kiadós esőt is!

Szombat reggel a versenyre készülődve az ég először csak dörögve ijesztgetett. Ez azonban nem vette a szervezők kedvét a munkától. Ezt látva, az ég - leszakadt! Mintha monszun lenne... Igaz nem 6 hónapig esett, "csak" bő 60 percig. Ez alatt többen elbizonytalanodtak: lesz-e verseny? A szervezők lelkesedésével, megfeszített munkájával a kiírás szerinti időben megkezdődött a verseny.

A futók közül azonban néhányan inkább más programot választottak...

Először a néhány 6 órás ultrafutó vágott neki az 1 km-es körnek. A monotonitást a Domb-futók törték meg: ovisok, iskolások, s lelkes amatőrök együtt futottak az ultrákkal. Később az 1-2 és 3 órát vállalók segítették Kazai Pistáékat.

Az eső végül csak ijesztő volt, de ezt sikerrel tette. A rajtok kezdésére a csapadék megszűnt, idővel a felhők is ritkultak. Sőt! Délutánra már kisütött a nap, trópusi hangulat uralkodott a Domb körül: nagy meleg, magas páratartalom - ami nagyon megnehezítette a futók dolgát.

Ma a lányok voltak aktívabbak, többen is igen jó teljesítményt nyújtottak: 1 óra alatt Surman Csepke 12.080 m-t, 2 óra alatt Botka Annamária 21.255 m-t, míg 3 óra alatt Kádár Kitti 36.200 m- t /!!!/ futott!

A fiúknál Vegán Viktor 14.395 m-t (1 óra), Horváth Vilmos 22.795 m-t (2 óra) Tonté Tamás 30.725 m-t (3 óra) teljesített. Tamás teljesítményének értékét tovább növeli, hogy a reggeli előkészületekben (sőt a verseny végén is) is aktívan részt vett. Köszönet érte Tamás!

A 6 órás versenyt Kazai István nyerte 64.345 m teljesítésével, míg a nőknél  Serfőző Andrea 58.490 m-rel lett első.

Köszönet a segítőknek, hogy lelkesedésük lehetővé tette a verseny megrendezését, a futóknak, hogy hittek bennünk, s a Félegyházi Pékségnek, aki ismét a futás mellé állt, s a finom kakaós csiga jól pótolta a felhasznált kalóriákat.

További eredmények és képek a www.juszti.hu oldalon

A Fuss egy napot! ultraverseny lassan nyugovóra tér: november 4-én az utolsó futammal zárul a 24 óra.

Előtte még a szeptember 24-i Hírös Félmaratonon és maratonon számos távon (300 m-től 42 km-ig) kipróbálhatja magát bárki: milyen is a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban egy jót futni...