Tucatnyi bűncselekmény miatt vették őrizetbe a férfit

2023. 05. 05., 11:31
Kezdeményezik a vármegyeszékhely nyomozói egy 20 éves kecskeméti férfi letartóztatását, aki az elmúlt hónapokban kocsmába, áruházba, telephelyre tört be, volt ahova többször is.

A kecskeméti járőrök 2023. március 9-én hajnalban egy férfit igazoltattak, aki a kezében egy szeszes italokkal teli szatyrot tartott. Az intézkedés alá vont személy nem volt ismeretlen a rendőrök számára, korábban számtalan alkalommal folytattak ellene eljárást, így felmerült a gyanú, hogy bűncselekményből származhat a másfél tucat alkohol. A járőrök megérzése most sem csalt: kiderült, hogy azokat épp egy kocsmából lopta. A tolvaj a kerítésen keresztül jutott be a söröző padlásterébe, a nyitott padlásfeljárón keresztül pedig az italraktárba. A férfit elfogták és kihallgatták a rendőrök. A több üveg alkoholt lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.

Ám a nyomozás során kiderült, hogy az elmúlt időszakban emellett számtalan másik vagyon elleni bűncselekményt elkövetett. Az egyik kecskeméti áruházba többször betört. Oda úgy jutott be, hogy kifeszítette a kirakat üvegét. Zsákmánya édességek, kávék és italok voltak több tízezer forint értékben. Többször bement az egyik telephelyre is, ahonnan egyik alkalommal sarokcsiszolókat és dekopírfürészt lovasított meg, máskor pedig az alkalmazottak ruháit vitte el az öltözőből. Egy másik esetnél egy parkoló autót rámolt ki: rádióra, pedrive-ra és fülhallgatóra sikerült szert tennie. Olyan is előfordult, hogy kerékpárt lopott és olyan is, amikor pékségbe, bútoráruházba tört be, majd vitt el mindent, amit csak tudott. A kecskeméti nyomozók a 20 éves férfit tegnap őrizetbe vették a lopások miatt és kezdeményezik a letartóztatását.