Új gyártócsarnokkal bővül a Félegyházi Pékség

2025. 08. 14., 13:40
A Félegyházi Családi Pékség Kft. a mai napon(csütörtök) tartott bokréta ünnepséget Kiskunfélegyházán, ahol egy új, 9000 m2-es gyártócsarnokra került föl a koszorú. A létesítmény korszerű energetikai megoldásokkal és technológiai fejlesztésekkel lesz ellátva és a tervek szerint ez év végén kezdi meg működését. A beruházás értéke közel 11 milliárd forint.
A galéria 8 képet tartalmaz

A Félegyházi Családi Pékség Kft. egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő kétgenerációs családi vállalkozás. 1999-ben kezdték meg a működést és az akkori 20 főből, mára már több mint 1500 főre emelkedett a dolgozók száma. A dinamikus fejlődés látványos formát öltött, ugyanis ma tartották az új, 9000 m2-es gyártócsarnok bokrétaünnepségét.

- Új üzemünkkel nem csak az alkalmazott technológiáinkat fejlesztjük, de meglévő fagyasztott péksütemény kapacitásunkat is a duplájára növeljük. Az új sorokon óránként 50.000, évente pedig több mint 200 millió darab kakaóscsiga, lekvárostáska vagy éppen túrós sajtos pogácsa kerül majd legyártásra, az üzletek polcairól pedig a magyar emberek asztalára 
— mondta a rendezvényen Gulyás Gergő, a Félegyházi Családi Pékség Kft. ügyvezetője és tulajdonosa.

A 9000 m2-es gyártócsarnok a hozzá tartozó teljes infrastruktúrával, egy 6000 raklap tárolására alkalmas félautomata fagyasztott raktárral, korszerű energetikai megoldásokkal és technológiai fejlesztésekkel lesz kiegészítve. A mostani 16 000 m2 -es üzem területe 25 000 m2-re fog növekedni, és várhatóan 200 új munkahelyet teremt Kiskunfélegyházán. A beruházás értéke közel 11 milliárd forint.

- Tulajdonképpen, éppen itt, Félegyházán, de úgy gondolom abban a több mint 30-38 városban, ahol jelen van a Félegyházi Pékség, ott is ünnep ez, mert egy olyan előrelépés amelyik, ahogy halhattuk, növeli a munkahelyek számát.
—nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A beszédeket követően egy kosaras emelőnek a segítségével kerülhetett helyére az ünnepi bokréta, amit szokás szerint az épület legmagasabb pontjára tűznek ki.