Új hajtástechnikai labor jöhet létre az egyetemen

2023. 11. 20., 17:26
Új oktatólabor is létrejön a Neumann János Egyetemen, köszönhetően a Power Belt Kft. és az intézmény ma megkötött együttműködési megállapodásának. A cég nem csak a hallgatók képzésében vállal támogatói szerepet, de anyagi segítséget is nyújt.

1993 óta sikeres vállalkozással, a Power Belt Kft.-vel írt alá együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem. A ma már 205 főt foglalkoztató járműiparban tevékenykedő cég főként a műszaki érdeklődésű diákoknak tud majd a jövőben segíteni, tanulmányaik során is. Az oktatási együttműködésről szóló megállapodás két fő pontja közül az egyik az a támogatási összeg, amelyet a Power Belt Kft. egy új hajtástechnikai labor létrehozásához ajánlott fel az intézmény számára.

Komjáti László ügyvezető és Vida Krisztián műszaki és fejlesztési igazgató a helyszínen hangsúlyozták, minden jól prosperáló cégnek fontosak a jól képzett szakemberek. A megállapodást a cégvezetőkkel közösen dr. Nagy Zoltán, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója és dr. Sági Norberta, a Neumann János Egyetem oktatási rektorhelyettese írták alá.