Újabb szökőkutak habzottak fel ismeretlen szennyezéstől

2023. 08. 08., 15:23
Újabb szökőkutakat habosítottak fel ismeretlenek. Egészen pontosan hármat. Ezúttal a Rákóczi úton és a Vasútkertben került valamilyen anyag a vízbe, nem kevés munkát, bosszúságot és kárt okozva.
Fotó: Harkai György
A galéria 10 képet tartalmaz

Sűrű hab lepte el tegnap délután az egyik szökőkutat a Rákóczi úton. A Bercsényi utca elején található vízbe valamilyen habosító anyag került, ezzel plusz munkát és költséget okozva az üzemeltető Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit kft.-nek. Ma délelőtt már ismét tiszta víz csobogott a szökőkútban, ami több órányi munkát okozott a KVÜ szakembereinek.

Másik két szökőkútnál is habzott a víz. A Rákóczi út nagykörút felőli szakaszán található kutat délutánra tudták kitakarítani a KVÜ munkatársai. A vasútkerti szökőkútra már nem jutott idő, így azt egyelőre csak leállították.

A Rákóczi úton és a Vasútkertben ismét habzóanyaggal szennyeztek be több szökőkutat, amivel többletmunkát és plusz költséget okoztak a bosszúság mellett. Kollégáinknak két munkanapja megy rá a szökőkutak leengedésére, tisztítására és újratöltésére, ami több mint 110 köbméter víz elhasználásával jár
— mondta Sziládi Viktória, a KVÜ projekt csoportvezetője.

Egy hónapon belül már a második esetben fordul elő, hogy ismeretlen személy vagy személyek viccből, vagy ki tudja milyen okból, beszennyezik egy szökőkút vizét. Legutóbb a Dobó körúton került ismeretlen szer a szökőkútba. Akkor a rendőrségen feljelentést tettek.

A városrendészet segítségét kértük az elkövető vagy elkövetők felderítésében. Ők a közelben található kamerák felvételeit visszanézik, és ezután elindítjuk a szükséges jogi eljárást
— magyarázta Sziládi Viktória.

A KVÜ júliusi bejegyzésében megírta, hogy a rengeteg munkán és a kárba veszett tisztított és kezelt vízen felül a szökőkúthoz tartozó vízgépészetben lévő összetett vízrendszer lehetséges károsodását okozhatja az ismeretlen vegyszerrel szennyezett víz.