Újabb utcát aszfaltoztak Katonatelepen

2022. 11. 30., 13:44
​Újabb utcát aszfaltoztak le Katonatelepen. Most az Irsai Olivér, illetve az azt átkötő Jegenyefa és Vadalma utca kapott szilárd burkolatot. Nagyjából 500 méter szakasz újult meg 55 millió forintból, melynek felét az ott élők, másik felét pedig az önkormányzat finanszírozta.

Új utaknak örülhetnek a katonatelepiek. Az elmúlt hetekben aszfaltozták a városrészben az Irsai Olivér és az azt átkötő Jegenyefa és Vadalma utcát.

– A mintegy 500 méteres szakasz aszfaltozása önerős útépítés keretében valósult meg. Ez azt jelenti, hogy a felét a város fizette, a felét pedig az utcában lakók. A beruházás költsége 55 millió forint, a lakosság - összesen 41 család – 27,5 millió forinttal járult hozzá - mondta dr. Fekete Gábor, a városrész önkormányzati képviselője.

A családok telkenként 700 ezer forinttal támogatták az útépítést. Ez egy földes út volt előtte, emiatt az utcában élők úgy döntöttek összegyűjtik a pénzt az útfelújításra. Az utca aszfaltozását a Rimai Útépítő Kft. végezte.

– 20 centiméter darált betonú útalapra 5 centi murva ágyazat készült, arra 6 centi AC 16-os aszfaltot húztunk a terveknek megfelelően - részletezte a munkálatokat Rimai Norbert, a cég ügyvezetője. 

A munkálatok két hétig tartottak, az utcában élők pozitív hozzáállásának köszönhetően a terveknek megfelelően tudtak haladni a kivitelezők. A közel 500 méteres újonnan aszfaltozott szakaszt kedden fejezték be. Így Katonatelepen újabb út kapott szilárd burkolatot. Az aszfaltozás után már csak a padka elkészítése van hátra, amely várhatóan decemberben be is fejeződik, és akkor átadják a forgalomnak az Irsai Olivér utcát.