Újdonságok, új járatok, új irányvonalak a tömegközlekedésben

2023. 09. 06., 13:27
Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Gong Rádió vendége, ahol Faragó Miklóssal beszélgetett több, a várost és a város lakóit érintő fontos témáról. Ezek egyike volt a Kecskeméti Közlekedési Központ által, szeptember 1-jétől indított, három új járat, melyek megkönnyítik a közvetlen eljutást a diákoknak lakóhelyük és iskolájuk között.

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, a Kecskeméti Közlekedési Központ új járatokat épített be a rendszerbe, köztük iskolás járatokat is. A polgármester kiemelte, továbbra is azt gondolja, hogy iskolabuszok működtetésével tovább lehetne csökkenteni a város rendkívül nagy autós forgalmát.

– Pár évvel ezelőtt nagy erőkkel nekiugrottunk az iskolabusz-járatok tervezésének és azt gondoltuk, kedvező lesz a szülők fogadtatása. Azonban ez nem így történt. De nem adjuk fel, most három járatot állítottunk be az új tanév indulásával. Három irányból, ahol a legtöbb oktatási intézménye van koncentráltan a városnak – beszélt Szemereyné Pataki Klaudia arról, hogyan indult, hol tart most és milyen irányba halad a forgalom tehermentesítése iskolaidőben.

A városvezető felsorolta az új iskolás járatokat és elmondta, ezek milyen új kapcsolódási pontokat eredményeznek:

Az 514-es számú járat a Széchenyi tér – Kvarc utca összekötése a Rávágy téren keresztül, az 504-es autóbusz főbb érintési pontjai a Széchenyi tér-Domb Áruház-Vásárhelyi Iskola-Túzok utca-Kvarc, míg a harmadik irány rásegítés Kadafalva térségére, a Homokbányát Kadafalvával összekötő alternatív járat működtetésével.

– Arra bíztatok mindenkit, nézzék meg ezeket a járatokat, próbálják ki a gyermekekkel is egy-egy próbaút alkalmával, és jó lenne, ha visszajelzéseket is kapnánk ezzel összefüggésben, hiszen azért vagyunk, hogy szolgáljuk az igényeket, és ebben abszolút partner a Kecskeméti Közlekedési Központ is. Nagyon szeretném, ha minél több családnak tudnánk így is segítséget nyújtani a reggeli és a délutáni közlekedésben, iskola, óvoda és sportlétesítményeink elérésében – emelte ki a polgármester, aki a műsorvezető kérdésére válaszolva elmondta, a Mercedes Iskola és a Mercedes-gyár továbbra is biztosít anyagi támogatást ezen járatok üzemeltetésének bizonyos részére, de a várossal kiegészítve egy sokkal nagyobb hálózatot sikerült most létrehozni.

– Nem csak egy iskolát szolgálunk ki, hanem többet, gyakorlatilag a negyed várost körbejárja ez a három járat, úgyhogy én azt gondolom, hogy egy jó kiindulási pont és egy kiváló partneri együttműködésnek lett az eredménye – zárta a beszélgetést Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.