Újra Sulisárkány versenyt rendeztek a szabadidőközpontban

2023. 05. 19., 16:09
Második alkalommal szervezték meg a Sulisárkány sárkányhajó-versenyt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület rendezvényén közel 200 fiatal mutatta meg sárkányhajózási tehetségét.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 61 képet tartalmaz

Sárkányhajó-versenyt tartottak pénteken a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület Sulisárkány rendezvényén közel 200 fiatal mutatta meg tehetségét a hullámok szelése közben.

A programon a fiatalok 3 korosztályban mérhették össze tudásukat az 5. osztályosoktól egészen a középiskolásokig. Mindenki szívesen és aktívan vett részt a versenyen. A tanárok szerint ez egy remek közösségkovácsoló sport is.

Voltunk már itt a héten többször is gyakorolni az evezést. Minden osztályban vannak ellentétek, de ez a sport valóban elmossa ezeket  és igazi csapatként tudnak a gyerekek egy szép napot eltölteni
— mondta Csomorné Bárány Melinda, a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanára.

A Sulisárkány sárkányhajó-versenyt második alkalommal szervezték meg. A program célja a diákok aktív testmozgásra ösztönzése, az egészségfejlesztő testmozgás és az egészséges életmód népszerűsítése, az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése volt.

A szervezők bíznak benne, hogy ezáltal a fiatal sárkányhajósok köre is bővülni fog az egyesületben, illetve a résztvevők a táborba is ellátogatnak majd.

A nap végén kihirdették a "Sulisárkány bajnokát”. Minden kategóriában az első három helyezett csapat versenyzői éremmel térhettek haza.