Virtuális okosélmények a kórházban a Digitális Tudásközpontnak köszönhetően

Űrutazásban lehetett része a kórház kis betegeinek

2022. 12. 21., 09:29
Kedden sem maradtak élmények nélkül a gyermekek a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán. Ezúttal a Digitális Tudásközpont munkatársai látogattak el az osztályon fekvő kis betegeinkhez, és szuper intelligens játékokat hoztak magukkal kipróbálni.

Tolnai Gergő és Nagy Péter vezetésével VR szemüveges élményutazásban lehetett részük a kis betegeknek. A bátrabbak kipróbálhatták a lézerkardos és pókemberes szimulációt, űrutazásban lehetett részük, és különböző állatok bőrébe bújva ismerkedhettek a világgal. E mellett próbálkozhattak a finommotorikát fejlesztő zongora szimulációval és egy blokkprogramozással irányítható robottal is.

Seres Erzsébet, a Digitális Tudásközpont látogatásszervezője elmondta, nagy izgalommal készültek a találkozásra, hiszen az ünnepek közeledtével szerettek volna egyedülálló élményt szerezni a bent tartózkodó beteg gyermekeknek.

Április 1-én adták át a Digitális Jólét Program szakmai támogatásával és koordinációjával létrejött Digitális Tudásközpontot Kecskeméten, amely az átadást követően a CédrusNet Kecskemét Program szakmai irányításával működik. Robotika, 3D tervezés és nyomtatás, virtuális valóság, automatizáció, mesterséges intelligencia – a 21. század legmodernebb vívmányai, amelyeket testközelből ismerhetnek meg a Kecskemétről és a régióból érkező érdeklődők. Az elsősorban iskolás korú gyermekeket és a felnőtt korosztályt célzó oktatási és élményközpont a digitalizáció világába vonja be az érdeklődőket, tanulni kívánókat.

– A digitális kultúra mint tantárgy létezik az iskolák tanmenetében, de csak heti egy alkalommal. A Tudásközpont lehetőségei kiegészítik az iskolában tanultakat, mégpedig élményszerűen, játékosan, ami reményeink szerint terelgetni fogja a fiatalokat a pályaválasztásban. A programokon való részvétel pedig ingyenes
— mutatta be a programot Seres Erzsébet.