Utolsó hazai meccsére készül a KTE-Piroska Szörp

2023. 05. 04., 13:12
Nem lazíthat a kecskeméti férfi kézilabdacsapat, hiszen céljai eléréséhez minden pontért foggal-körömmel küzdenie kell, ráadásul sorsolásából adódóan roppant erős ellenfelekkel csap össze a bajnokság finisében. Pénteken a tabella 3. helyén álló Agrofeed UNI ETO Győr érkezik a Messzi István Sportcsarnokba.

Két éve Bencze József vezette fel a hírös városiakat a legmagasabb osztályba, tavaly szintén vele búcsúzott a gárda az élvonaltól. Bencust tehát régi ismerősként köszöntheti a kecskeméti közönség, ezúttal azonban az ellenfél csapatát vezényli – eredményei alapján sikeresen, hiszen a Győr 19 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel, 41 pontot gyűjtve a bajnoki dobogó várományosa. Addig azonban van tennivalója a zöld-fehéreknek, hiszen az üldözőkkel is számolniuk kell. Világos azonban, hogy a nyugat magyarországi alakulat mindenképpen kalkulál a Kecskeméten megszerezhető pontokkal.

Így van ezzel a KTE-Piroska Szörp is, hiszen az elmúlt héten a Tatai AC ellen aratott diadal csupán egy fontos lépés volt a céljai eléréséhez, ám nem dőlhet hátra; az utolsó fordulóig harcolnia kell a megszerezhető egységekért. A Kecskemét mérlege szerényebb, mint az aktuális ellenfélé, Tóth Norbert tanítványai 9 győzelemmel, 3 döntetlennel és 15 vereséggel várják a pénteki ütközetet.

November 25-én, a 12. fordulóban találkozott egymással a két gárda, azt az összecsapást 7 góllal a Győr nyerte (33-26) a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - A múlt heti győzelemmel talán egy kicsit oldódhat a görcsösségünk, és bízom abban, hogy pénteken olyan mérkőzést játszhatunk, ahol mindenki élvezi a kézilabdát. Szeretnénk megőrizni tavaszi veretlenségi sorozatunkat itthon, noha tudjuk, hogy a Győr sem veheti félvállról a találkozót. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de ha kellőképpen felpörgünk és kevés technikai hibával játszunk, akkor jó meccsre számíthatnak a szurkolóink. A jó eredményhez egy kis szerencsére is szükségünk lesz, de mindenképpen szeretnénk méltóképp megköszönni a közönségnek az egész éves töretlen buzdításukat.

KTE-Piroska Szörp – Agrofeed UNI ETO Győr

Férfi kézilabda NB I/B., 27. forduló
2023. május 5. péntek, 18:30

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Budai-Bock, Wenzel