Üzemképtelen autó szállítása közben mentettek életet a városrendészek

2023. 10. 12., 16:17
Ismét egy magára hagyott, üzemképtelen autót szállított el a Kecskeméti Városrendészet, amikor egy közlekedési balesetre lettek figyelmesek a Mindszenti körút és a Kiskunfélegyházi út kereszteződésénél. A városrendészek azonnal megkezdték a mentést.

A Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői 2023. október 10-én a nap folyamán Kecskemét város területén gépkocsizó járőrszolgálatot láttak el, melynek során egy üzemképtelen gépjármű „roncsautó” elszállítását követően épp egy másik ilyen helyszínre tartottak, amikor is 12:28 órakor a Mindszenti körút és a Kiskunfélegyházi út kereszteződéséhez értek. Itt észlelték, hogy néhány perccel korábban közúti közlekedési baleset történt, egy személyautó és egy kistehergépkocsi ütközött, melynek kapcsán az egyik gépjármű vezetője – egy idős hölgy – megsérült, és a roncsba szorult.

A városrendészek haladéktalanul megkezdték az azonnalos helyszíni intézkedéseket, a jelenlevőktől villámgyorsan tájékozódtak a baleset körülményeiről, a sérült idős gépkocsivezetőt elsősegélyben részesítették, a helyszínt biztosították a mentők, illetve a műszaki mentést végző tűzoltók gyors kiérkezéséig. A helyszíni feladatokat rutinosan megosztva az időközben a baleset miatt megnövekedett forgalom irányítására is sor került. A balesetben részes gépkocsik műszaki mentését, a sérült kiemelését és elszállítását követően a helyszínt átadták az időközben kiérkező rendőröknek, majd a helyszínt elhagyták.  

A balesetet és a helyszínen történteket a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák rögzítették.