Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

2023. 03. 11., 07:16
Az Útinform tájékoztatása alapján az alábbi útszakaszokon végeznek munkálatokat térségünkben.

Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, a Csengele és Szeged közötti szakaszon az autósok által eldobált szemetet szedik össze, illetve a szalagkorlát és a táblák karbantartását végzik. A 136-os és a 160-as km között a munkaterület mellett a külső sávon halad a forgalom.

Az 51-es főúton, Taksony térségében a burkolatot javítják. 9.00 és 14 óra között a 22-es km-nél egy sávon, irányonként váltakozva engedik el a járműveket, jelzőőrök segítik a közlekedést. Az 510-es főút csomópontjánál kábeleket szerelnek. A 25-ös km-nél útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, Érsekhalma és Nemesnádudvar között az optikai hálózatot építik. Ennek kapcsán a 82-es és a 87-es km között több helyen leszűkítették az útpályát.

Bács-Kiskun vármegyében, a Kiskunmajsát Kistelekkel összekötő úton, Kömpöc község átkelési szakaszán építési munkát végeznek a 9-es és a 10-es km között. Munkaidőben a forgalmat jelzőőr irányítja, és félpályás lezárás lesz érvényben.

A kamionstop ma 22:00-tól, holnap 22:00-ig lesz érvényben.

Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "elmenni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

Forrás: útinform.hu