Változások lesznek a tömegközlekedésben húsvétkor, érdemes figyelni a menetrendeket

2023. 04. 05., 16:01
Változások lesznek a busz- és vonatközlekedésben húsvétkor, ezért érdemes figyelni a közlekedési menetrendeket. Mutatjuk a fontosabb változásokat.

Húsvétkor várhatóan jelentősen megnő az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást.

A KeKo autóbuszjáratai nagypénteken munkaszüneti napra vonatkozó forgalmi rend szerint közlekednek. Nagyszombaton szabadnapi menetrend szerint zajlik a közlekedés, míg húsvét vasárnap és húsvét hétfőn szintén a munkaszüneti menetrend lesz érvényben.

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején:

  • április 5-én, szerdán munkanapon és a hét utolsó tanítási napján,
  • április 6-án, csütörtökön a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján,
  • április 7-én, nagypénteken a munkaszüneti napon,
  • április 8-án, nagyszombaton a szabadnapon,
  • április 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon,
  • április 10-én, húsvét hétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

A Volánbusz oldalán megtalálható a jegypénztárak nyitvatartási ideje, miszerint a kecskeméti autóbusz-állomáson a pénztárak csütörtökön 7 és 17 óra között lesznek nyitva, nagypénteken zárva lesznek, nagyszombaton pedig 7 és 12 óra között lehet jegyeket vásárolni. Húsvét vasárnap és húsvét hétfőn a pénztárak zárva lesznek.

Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok közlekedési rendje is. A MÁV-START járatai április 6-án, a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én a szombati, 8-án és 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.