Változik a forgalmi rend a 441-es főúton

KÖZLEMÉNY
2022. 12. 15., 07:06
A Colas Út Zrt. tájékoztatása szerint március közepéig) jelzőlámpa nélkül haladhat majd a forgalom a Téglagyári körforgalomtól az M44 csomóponti szakaszig.

A tervezett útfelújítási munkákból a 441. számú főút 18+500 – 19+850 km szelvények (Téglagyári körforgalom és leendő M44 csomópont) közötti szakaszon elkészült az új pályaszerkezet kötőréteg szinten. A Téglagyári körforgalom építése során jelen ütemben a tervezett közműkiváltások (ivóvíz, szennyvíz, gázvezeték és az elektromos munkák részben) kivitelezése készült, amelyek utáni burkolathelyreállítások befejezése december közepéig várható.

A körforgalom építésének másik felét idei évben már nem kezdik meg. A közútkezelő jóváhagyásával egy téli, ideiglenes forgalmi rendet terveznek bevezetni az útépítési munkavégzés szüneteltetésével.

Így a téli időszakra, december második felétől (várhatóan 2022.december 15-től 2023. március közepéig) jelzőlámpa nélkül haladhat majd a forgalom a Téglagyári körforgalomtól az M44 csomóponti szakaszig, új aszfaltrétegen; ezzel megszűnnek a torlódások. Az ideiglenes forgalmi rend a közútkezelő, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hozzájárulását követően kerülhet bevezetésre. – derül ki a Colas Út Zrt. tájékoztatásából.

forrás: Önkormányzati Hírek Nagykőrös