Változnak a nyitvatartások és a menetrendek

2022. 12. 30., 15:59
Érdemes figyelni a boltok és piacok nyitvatarását szilveszter és újév környékén. Ebben a pár napban a menetrendek is változnak, így tehát fontos indulás előtt megnézni az indulási időket.

Ahogyan korábban írtuk, szilveszterkor és újévkor az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

 30-án pénteki, 31-én szombati, újév napján vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok. A volánbusz december 31-én, szilveszterkor szabadnapi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok. Ebben a két napban a helyi buszjáratok is változnak ezért fontos, hogy indulás előtt minden utas tájékozódjon az aktuális menetrendekről.

Az üzletek és piacok nyitvatartása szintén változik. December 31-én még van lehetőség a piacokba és boltokba elmenni, vásárolni, azonban a nagyobb üzletek esetében rövidített nyitvatartásra kell számítani. Január elsején pedig minden bolt és piac zárva tart.