Van elég, jó minőségű malac a piacon
Két napja született meg 17 kicsinye ennek a kocának a kiskunfélegyházi tangazdaságban. Szükség van az utánpótlásra, hiszen egész évben folyamatosan ki kell szolgálni a vásárlókat. Közel 500 sertést vágnak le itt évente, de szilveszterkor a duplájára nő malachús iránti igény.
– A sertéshús félegyházi viszonylatban maximálisan rendelkezésre áll. Szilveszter elsősorban a bőrös malacot, bőrös sertéshúst vásárolják inkább. Karácsonykor a dagadó volt a sláger – mondta Rózsa Pál, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum igazgatója.
Bár a sertéspestis okozott károkat az ágazatban van elegendő mennyiség és a minősége is kiváló ezeknek a húsoknak, ami egyáltalán nem egy elhanyagolható szempont.
Aki tehát malachúst keres, az biztosan találni fog a boltok polcain. De figyelmesen vásároljunk, győződjünk meg minden esetben arról, hogy minőségi húst viszünk a kasszához!