Vandálok garázdálkodtak a Széchenyi sétányon

2023. 08. 29., 13:27
Vandálok jártak keddre virradó éjjel a kecskeméti Széchenyi sétányon. Padokat rongáltak meg, szétdobálták a szemetet, sőt még a műfüvet is megégették. A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. szakemberi délelőtt felmérték a kárt, és megkezdték a helyreállítást.
A galéria 14 képet tartalmaz

Látványos pusztítást végeztek a vandálok tegnap éjjel a Széchenyivárosban, nem messze a városrész új közösségi házától. Szamler László önkormányzati képviselő munkába menet fedezte fel a rongálás nyomait. Az általa készített fotókon jól látszik, hogy az egyik padsort teljesen tönkretették, a másik kettőből „csak” néhány deszkát szakítottak le. Közben szeméttel borították be a területet, és a műfüvet is megpróbálták felgyújtani. Több helyen tenyérnyi égésnyomok láthatóak rajta.

– A rongálás azért is fájó, mert ezek a padok pályázati forrásból készülhettek el, a rendeltetésszerű használatból adódó hibák javítása épp most következett volna. A randalírozók miatt azonban valószínűleg a garancia is elvész – mondta Szamler László.

A képviselő értesítette a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft.-t a szándékos károkozásról, a szakemberek délelőtt már ki is mentek a helyszínre. Amit tudtak, helyre is raktak, a javítás azonban hosszabb időt vesz igénybe. Annyi biztos, hogy szeptember 18-ig rendbe kell hozni a padokat, hiszen akkor avatják majd fel a Széchenyivárosi Közösségi Házat.