Varga Mónika a Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetésben

2022. 12. 14., 16:29
Ma este, a Hírórát követően a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara kommunikációs főmunkatársával, Varga Mónikával folytatott pódiumbeszélgetésünk felvételét láthatják a Kecskeméti Televízió műsorán.

Varga Mónika médiaszemélyiség a város szülötte. A Kodály Iskolába járt, kiválóan zongorázott, és komolyan fontolgatta, hogy a Zeneakadémián folytatja a tanulmányait.  Négykezes partnere váratlan és tragikus halála miatt azonban zenei ambícióit feladta. A Katona József Gimnáziumban érettségizett, majd a szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar-történelem szakos oklevelet és sajtó műfajelméleti végzettséget szerzett.  A Bolyai Gimnáziumban kezdett tanítani, de néhány év után felhagyott az oktatással, és a Kecskeméti Televízió szerkesztő-műsorvezetője lett. Rendszeresen hívták fővárosi médiumokhoz, de hű maradt szülővárosához. 

Mónika hívő ember, akinek a mindennapjait áthatja a másokért való tenni akarás, a karitatív szemlélet. Számos vallási műsort vezetett be és honosított meg a helyi televízióban.  Évtizedek óta adja a hangját és a személyiségét a város különféle rendezvényeihez. 

A stresszes szerkesztői munkát hat évvel ezelőtt cserélte fel a megyei Kereskedelmi és Iparkamara kommunikációs feladataival, ahol lényegesen nyugodtabb körülmények között végezheti feladatait a szervezet szóvivőjeként. Elvált, aktuálisan egy két és fél éves magyar vizsla kölyök, a színház, az olvasás és koncertek jelentik számára a kikapcsolódást. Varga Mónika ma este 20 órától beszél az életéről a Hírös kecskemétiek pódiumsorozatban, a Kecskeméti Televízió csatornáján.