Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny

2023. 05. 04., 18:08
14 iskolából mintegy 150 tanuló vett részt a 28. alkalommal megrendezett Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékversenyen az Arany János Általános Iskolában. Az eredményhirdetést ma (csütörtökön) tartották az intézmény tornatermében.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 22 képet tartalmaz

Több évtizede indult útjára a Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny, melynek idei fordulójában 14 iskolából 148 diák mérte össze tudását. Az intézmény volt igazgatójáról elnevezett országos megmérettetést a felső osztályos tanulók körében hirdették meg. Az eredményhirdetést ma tartották az Arany János Általános Iskolában, ahol Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetője és Engert Jakabné, alpolgármester köszöntötte a jövő tehetséges palántáit.

Az 5. és 6. osztályosok matematikából, természettudományból és digitális kultúrából, a 7. és 8. osztályosok pedig matematikából, fizikából, kémiából, földrajzból, biológiából, digitális kultúrából, vagy informatikából mérték össze tudásukat. A legjobb helyezést azok érték el, akik minél több tantárgyból kiemelkedőt nyújtottak. A díjakon 7 iskola 46 versenyzője osztozott. A diákok oklevelet, tárgyjutalmat, könyveket kaptak és a vándorserleg is gazdára talált.

- Van egy vándorserleg, amit azok az iskolák kapnak, akik a legeredményesebben teljesítettek a versenyen. Most a Református Általános Iskolától hoztuk el a serleget, a szolnoki Kassai úti magyar-angol két tanítási nyelvű két tanítási nyelvű iskolának adjuk át – mondta Szabó Gabriella, az Arany János Általános Iskola intézményvezetője.

A versenyre Kecskemétről, Szolnokról, Kiskunfélegyházáról, Kerekegyházáról, Lajosmizséről, Kunszentmiklósról, Ladánybenéről, Apostagról is neveztek diákok. A Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékversenyt tervek szerint jövőre is megrendezik majd.