Városi Ifjúsági Párbeszéd az Ifjúsági Otthonban

2023. 11. 22., 14:22
Rövid kihagyás után ismét megrendezték a már hagyományosnak mondható Városi Ifjúsági Párbeszéd Napot. A mai napi program célja most is az volt, hogy a fiatalok jelezhessék a városvezetése felé ötleteiket, véleményeiket. Emellett különféle érdekes és hasznos foglalkozásokon vehettek részt az általános és középiskolás, valamint egyetemista diákok.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 11 képet tartalmaz

A mai napon ismét megrendezték a covid időszak miatt kimaradt Városi Ifjúsági Párbeszéd Napot, az Ifjúsági Otthon tükörtermében. A mai napon 120 fiatal általános és középiskolás, valamint egyetemista diák érkezett, hogy elmondhassák véleményüket és ötleteiket Kecskemét jövőjével kapcsolatban.

– Kiemelt célunk itt, Kecskeméten, hogy a fiatalokkal folyamatos párbeszédet folytassunk, és tartsuk velük a kapcsolatot. Erre több jó példa is van Kecskeméten, hiszen vannak tavaszi -, őszi diákfórumok, illetve ilyen a mai Városi Ifjúsági Párbeszéd napja is, amikor a fiatalokkal különféle témákban fogunk konzultálni
— mondta Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, az Ifjúsági Tanács alelnöke.

Az esemény ilyenkor egy közvetlen platform is a városvezetés és a diákok között, mivel itt el tudják számukra mondani javaslataikat. Fontos cél a szervezők, vagyis a Hírös Fiatalok Egyesület és a Kecskeméti Gyermek – és Ifjúsági Önkormányzat számára, hogy aktív párbeszédet teremtsenek meg és tartsanak fönn, hiszen itt ezzel egy közösség, egy állandó kapcsolat tud létrejönni. A közös munka pedig előre viszi a város életét.

A mai napon az ötletek megosztása mellett különböző feladatok és érdekes programok várták a résztvevőket. Ilyen volt például a szimulált bizottsági ülés, amely megjelenítette a közgyűléshez hasonló döntések előkészítései folyamatait. Emellett jégtörő-ismerkedő játékkal, workshopokkal és előadásokkal készültek a szervezők.

A Városi Ifjúsági Párbeszéd Nappal bővebben a KTV Kiemelő magazinjának szerda esti adásában foglalkoztunk: