Városi népdaltalálkozót tartottak a Pöttömkert Óvodában

2024. 02. 16., 12:56
Aranytorkú gyerekekkel telt meg a Pöttömkert Óvoda a mai napon. Immár kilencedik alkalommal rendezték meg az intézmény hagyományos népdaltalálkozóját az óvoda névadójára emlékezve. A rendezvényre idén 27 gyerek érkezett a város 15 óvodájából.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 19 képet tartalmaz

A Kálmán Lajos Óvoda Pöttömkert Óvodája kilencedik alkalommal szervezte meg népdaltalálkozóját a névadó Kálmán Lajos ének-zene tanár, zeneszerző tiszteletére.

Az eseményre a város 15 óvodájából érkeztek nagycsoportosok, hogy megmutassák énektudásukat. Az intézmény az ének-zene oktatásának fontosságára hívja fel figyelmet a találkozóval. Az óvodavezetőket, a fellépő gyerekeket és a szülőket Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte.

Az óvodavezetőknek és pedagógusoknak szeretném megköszönni azt a magas színvonalú munkát, amivel felkészítik gyerekeinket, hogy megmutathassák a tehetséget, ami csíraként bennük rejlik
— fogalmazott Engert Jakabné alpolgármester.

A rendezvény névadójára, Kálmán Lajosra az óvónők is jó szívvel emlékeznek.

Lajos bácsinak a népdal, a zene szeretete, az ember tisztelete mindennél fontosabb volt, úgy gondoljuk, hogy nekünk vinnünk kell tovább ezeket a hagyományokat, kötelességünk a mai gyerekeknek is átadni őket. Szerencsére Lajos bácsi családjával is tudjuk ápolni a kapcsolatot. Az egyik lánya Kecskeméten él, folyamatosan tartjuk vele a kapcsolatot, a másik lánya többször pedig már többször ellátogatott hozzánk Németországból
— mondta Kőváriné Kis Katalin, az óvoda igazgatója.

A fellépő gyerekek előadásait zsűri figyelte, ám mindenki ajándékcsomaggal tért haza. Az népdaltalálkozó apropóján az óvoda aulájában mini kiállítás keretében Kálmán Lajos életét ismerhették meg jobban a résztvevők, az emeleten pedig szebbnél szebb népviseletek kiállítása várta őket.