Városnéző sétán a határon túli KÉSZ csoportok tagjai

2023. 06. 03., 18:26
Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Vajdaságból is érkeztek a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének csoportjai Kecskemétre szombaton délután. A határon túlról érkezett vendégeknek a belváros szépséges épületeit mutatták be egy városnéző séta keretében.
Fotó: Csősz Alexandra
A galéria 17 képet tartalmaz

Mintegy harminc határon túlról érkező vendéget kalauzoltak Kecskemét belvárosában szombaton délután. A KÉSZ tagjai a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja és a kecskeméti Városháza ünnepségsorozatára érkeztek városunkba.

Itt tartózkodásuk első napján a szövetség tagjai Kecskemét belvárosának látványos, impozáns épületeivel ismerkedhettek meg egy városnéző séta keretében. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) határon túlról érkező vendégei közül többen fellépnek vasárnapi Városháza dísztermében.’A magyar nyelvű oktatás és hitélet helyzete Kárpátalján’ címmel tart előadást a Jakab Eleonóra a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára, a Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének alapító elnöke, továbbá Székelykeresztúrról Sándor-Zsigmond Ibolya muzeológus, helytörténeti kutató tart előadást ’A székelykeresztúri Petőfi-kultúra kialakulása és máig ható ereje’ címmel.