Vasárnap ér véget a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

2024. 04. 12., 17:04
Április 14-én este érnek véget az egy hónapja tartó 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjai. Szombaton diákszínházi napot tartanak a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban, vasárnap pedig az Experidance táncegyüttes Cinderella című szuperprodukciója zárja városunk legnagyobb kulturális fesztiválját.

Pénteken este lép fel a Hírös Agóra színpadán a Kecskemét Táncegyüttes, de a hétvégén is több program vár még ránk a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében. Szombaton az egész nap a diákszínjátszókról szól majd az ifjúsági otthonban. A hagyományok szerint minden évben a Tavaszi Fesztivál keretében mutatják be új előadásukat a kecskeméti diákszínjátszó csoportok. A diákszínházi nap keretében szakmai tréningek várnak a fiatalokra, akik többek között a mozgásszínház eszközeivel is megismerkedhetnek majd. A diákszínházi napon bemutatkozik az Ifjú Morbid színpad és a Kadásokk színjátszó kör, majd improvizációs színház zárja a programok sorát.

Vasárnap 18 órától az Experidance táncegyütets Cinderella című szuperprodukciójával zárul az idei Tavaszi Fesztivál. Az ismert Hamupipőke történet ezúttal ősi tartalmi formájában, Pozsgai Zsolt író egyedi feldolgozásában, tánc- és mesemusicalként kel életre. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, kiegészítve az együttesre jellemző színpadi különlegességekkel, rendkívüli látványelemekkel. Az előadást olyan LED díszlet-látvány elemekkel turbózták fel, amilyet Magyarországon ebben a formában ezelőtt még soha nem láthatott a nagyközönség.