Vasárnap KunCross Cyclocross Magyar Kupa lesz a szabadidőközpontban

KÖZLEMÉNY
2023. 11. 02., 07:47
November 5-én, vasárnap hagyományos helyszínnel folytatódik a Cyclo-cross Magyar Kupa, Kecskemétre látogatnak a kerékpársport őszi-téli szakágának sportolói. A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét a Benkó Zoltán Szabadidőpark látja vendégül a KunCross-t, viszont annyi biztos, hogy most a fagy helyett kellemesebb idő vár a bringásokra, bár az előrejelzés szerint akár eső is lehet, ami izgalmassá teheti a pályát.
Fotó: Hadi Krisztián

Kecskeméten és környékén már több mint egy évtizede rendeznek cyclo-cross versenyt a Kecskeméti Első Sor SE/MBH Bank Cycling Team. Egyedül a covid járvány évében maradt el verseny, így idén sem volt kérdés, hogy nem szakítják meg a hagyományt és 2023-ban is lesz KunCross. Tavaly a Magyar Kupa zárófutamaként rendezték meg a versenyt, idén viszont jelentősen kellemesebb időben november 5-én kerül sor a kecskeméti versenyre, ahol ismét a Benkó Zoltán Szabadidőpark ad otthont az eseménynek. Már közel 200 kerékpáros nevezett a versenyre!

Érdemes kilátogatni nézőként is az egykori Tó Hotel mellé, mert nagyon látványos verseny várható, ahol pár percenként elszáguldoznak a kerékpárosok. Sőt! Akiben van egy kis versenyszellem, a hobbi kategóriában kipróbálhatja magát versenykörülmények között is. Nevezni csütörtök éjfélig lehet.

Az idei pálya nyomvonala ismerős lehet azok számára, akik tavaly indultak a versenyen, ugyanis nagyban a tavalyira épül, szint a hely adottságai miatt kevés lesz, ellenben lesz homok, farönkök, rézsűk, erdős szakasz és sok kanyar. Száraz időben gyors pályára lehet számítani, míg esőben nem lesz könnyű lendületesen haladni. Egyelőre ígérnek némi csapadékot vasárnapra, de még sokat változhat addig az előrejelzés.

FONTOS!
Idén a regisztráció és a parkolás is a Benkó Zoltán Szabadidőpark területén lesz, mert a versennyel egy időben labdarúgó mérkőzést rendeznek a szomszédos stadionban, ezért a kellemetlenségek elkerülése érdekében mindenkit arra kérnek a szervezők, hogy használják a parkolásra kijelölt területet a versenyen.

A versenykiírást itt találjátok: https://bringasport.hu/verseny/kun-cross-cyclocross-magyar-kupa-2/

Nevezni itt tudtok: https://sportorigo.com/HU/4/Nevezes/323/KunCross-Cyclocross-Magyar-Kupa