Véget ért a Hungarian Startup University Program

2023. 06. 07., 19:02
A Neumann János Egyetem három éve csatlakozott a Hungarian Startup University Program nevű ösztöndíjprogramhoz, amelynek segítségével a hallgatók különböző startup alkalmazásokat hoztak létre. 2022/23-ban a HSUP tantárgyat 141 hallgató vette fel az intézményben. Az egyetem idén négy csapatot indított, hogy akár külföldön is megmutathassák ötletüket.

Lakberendezésre, műanyag hulladék feldolgozó gépre és hormonproblémás nőkre specializálódott applikációkat és weboldalakat is készítettek a Neumann János Egyetem hallgatói a HungarianStartup University Program keretében. Az egyetem három éve csatlakozott ehhez a programhoz, amelyre az idei évben már 141 hallgató jelentkezett. Végül most négy csapatot tudott indítani az egyetem. Ma ezeket a programokat mutatták be a diákok a záró rendezvényen.

Dr. Berczeli Miklós, az Ipari KFI együttműködésekért felelős rektori megbízott, a HSUP tantárgyfelelőse köszöntötte a megjelenteket. Mint kifejtette, ez a program nagyszerű lehetőség a fiataloknak ahhoz, hogy ötleteiket - bemutatva a vállalkozóknak -, valóra válthassák. Zárásként kiemelte, hogy az egyetem tudást, eszközt, és technológiát tud számukra nyújtani, fontos viszont mindehhez a diákok elhivatottsága is.

Tavaly 10 magyar csapat juthatott ki külföldre, egy nagy konferenciára, ahol a világ minden tájáról érkezett fiatalok mutathatták be startup ötleteiket a vállalkozóknak. A HSUP célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével. Végül az egyetem négy csapata mutathatta be ma ötletét, a GAMF Deák termében.