Vérbeli rangadó vár a futsalosokra hétfőn

2024. 04. 21., 08:03
Hétfőn csúcsrangadót vív az SG Kecskemét Futsal az NBI felsőházi rájátszásában.

A szombathelyi alakulatot másfél hónappal ezelőtt heroikus küzdelemben sikerült legyőznie a kék oroszlánoknak a Messzi István Sportcsarnokban 4-3-ra. Az akkori siker teremtette meg a lehetőséget a kecskeméti futsalosok számára, hogy a bajnoki döntőre is odaérhessenek.

A válogatott szünet előtt a Haladás és az SG Kecskemét is 3-2-es sikert aratott a 7. fordulóban. A vasiak a Nyíregyházát, míg a hírös városiak a Berettyót múlták felül.

A tabella állása 3 fordulóval a rájátszás vége előtt.

Marko Gavrilovic sportigazgató várakozásai a hétfő derbit megelőzően: A Haladást senkinek sem kell bemutatni, hiszen hosszú évek óta uralják a mezőnyt, és idén is jó eséllyel pályáznak a trófeák megszerzésére. Számunkra a folyamatos fejlődés a cél, lépésről lépésre megyünk előre. Idén már sikerült megmutatnunk, hogy a legjobb csapatok ellen, mint a Haladás is, tudunk eredményesek lenni, fel tudjuk velük venni a versenyt. Legutóbb mi tudtunk nyerni, ám ez a mostani egy új fejezet lesz. Biztos vagyok benne, hogy rendkívül motiváltak lesznek, hogy hazai pályán biztosítsák a vezető pozíciójukat a tabellán. Sajnos ismét előfordult az velünk, ami már hatszor ebben az idényben, hogy sérülten tért vissza játékosunk a válogatott összetartásról. Ezek a nehézségek kívülről nem látszanak meg rajtunk, mert erős karakterünk van, de mi azért érezzük, hogy lehetne jobb is a helyzetünk. Ami nem öl meg, az megerősít, így állunk hozzá a kihívásoknak, és igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni. Sokan azt várják el tőlünk a felsőházi menetelés láttán, hogy ezután is nyerjük meg a meccseket zsinórban. A helyzet azért nem ilyen egyszerű. Nincs okunk arra, hogy nyomás alá helyezzük magunkat, szeretném, ha ugyanolyan felszabadultan tudnánk a hátralévő meccseket is megvívni, mint az eddigieket. Ebben kell támogatni a játékosokat, és akkor a legjobbat fogják nyújtani. Bárhogy is alakul hétfőn, illetve a szezon végén, én büszke leszek a fiúkra, mert számtalanszor megmutatták, milyen nagyszerű csapatot alkotnak.

Haladás VSE– SG Kecskemét Futsal
Férfi futsal NBI felsőházi rájátszás, 8. forduló
2024.04.22., hétfő 18.30 @ Haladás Sportcsarnok

Élő közvetítés a Haladás YouTube csatornáján lesz elérhető.