Versenypohár bajnokságot rendeztek Kecskeméten

2024. 05. 23., 14:43
Csütörtökön délelőtt rendezték meg az első városi integrált versenypohár bajnokságot a kecskeméti Fazekas István Szakiskolában. A speciális sportprogram szervezője az Athlészisz Alapítvány volt, amely 2021 óta vállalja az esemény finanszírozását.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 34 képet tartalmaz

A versenypohár bajnokság helyszíne a kecskeméti Fazekas István Szakiskola volt, mely már harmadik alkalommal adott helyszínt a programnak. Idén már integrált formában szervezte meg a bajnokságot az Athlészisz Alapítvány, ugyanis a fogyatékkal élő versenyzők mellett a Kecskeméti Református Gimnázium tanulói is részt vettek a versenyen. Az integrált programok célja a fogyatékkal élő tanulók számára az, hogy önmagukat és fogyatékosságukat közelebb hozzák ép társaikhoz, segítve ezzel társadalmi megítélésüket. A verseny egyik elemeként például a versenyzőknek időre kellett a poharakat egymásba pakolni.

A megmérettetésen 7 intézmény 160 diákja vett részt, ahol az önkéntesként segítő refis diákok ADHD-s, SNI-s, értelmi fogyatékos és autizmussal élő diákokkal versenyeztek együtt. 14 csapat indult 6-6 fővel, mely mindegyik integrált volt.

Két fordulós csapatversenyekkel indult a különleges sport program, ezt követték az egyéni megmérettetések, a verseny végén a leggyorsabbak állhattak a dobogó csúcsára, de minden versenyző kapott nyereményt.