Viharos széllel tör be a sarkvidéki hideg

2022. 12. 11., 14:00

Vasárnap

Az erősen felhős, vagy borult égből eleinte többfelé, majd egyre inkább keleten várható csapadék: az esőt egyre több helyen havas eső, hózápor válthatja fel. A Bakonyban 5-10 cm-es friss hó hullhat, az erős, olykor viharos északnyugati szél itt hófúvást is okozhat. Erős hidegbetörés várható, napközben csökken a hőmérséklet, délután már csak +1, +2 fok valószínű.

Hétfő

Tovább csökken a felhőzet, de északkeleten akár a kora délutáni órákig szállingózhat a hó - itt megmaradó pár cm-es hóréteg is összejöhet, síkvidéken is. Az ország nagyobbik felén a napsütést futó hózáporok zavarhatják meg. Erős, néhol továbbra is viharos lesz az északnyugati szél. Fagypont körül alakul a csúcsérték.

Kedd

Változóan felhős időre van kilátás, északkeleten, majd nyugaton a több rétegfelhővel. Csapadékra kicsi az esély. Országos fagy lesz reggel -5 fok körüli minimumokkal, délután is csak -2, +3 fok várható.

Szerda

Délnyugat felől beborul az ég, és egyre több helyen lesz csapadék: északkeleten havazás, máshol eső, eleinte akár ónos eső. 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél megélénkül.

Csütörtök

Borult, párás idő valószínű sokfelé vegyes halmazállapotú csapadékkal. Délnyugaton inkább eső, máshol ónos eső, fagyott eső, hó is lehet. 0-5 fok köré enyhül a levegő.