Virágos szendvicsek a Föld napján

2024. 04. 22., 14:52
Nagy sikert aratott az ifjúság körében a Hírös Agórában megtartott Föld napi rendezvény. A szervezők élménydús programokkal és megannyi készségfejlesztő játékokkal várták a gyermekeket, hogy felhívják a figyelmet a környezetünk megóvására.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 23 képet tartalmaz

Szendvicsek rózsával, akáccal és zsázsával meghintve. A Hírös Agóra gombász- és gyógynövényklubja ezzel várta a gyermekeket hétfőn a Föld napi rendezvényen.

Kóstolhatnak többféle növényt, amelyekről a felnőttek sem tudják, hogy ehetőek. Ilyen például az akácvirág, a rózsaszirom, a zamatos turbolya, a mezei zsályának a virága, az útszéli zsázsának a levele és a virága, ami borspótló. És hoztunk nagyon szép képeket, lepkéket is rajzolhatnak. A gyerekek tudják, hogy vannak lepkék, de azt nem tudják, hogy milyen sokféle van belőlük
— magyarázta Horváth Lászlóné, a gombász- és gyógynövényklub tagja.

A város által támogatott rendezvényen megfoghatóbbá és élményszerűbbé tették azokat az ismereteket, melyek megértése fontos szerepet játszik a környezettudatosság elmélyítésében. Nagy sikert arattak a készségfejlesztő játékok és a világító földgömbök is, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-Főkapitányság környezetszennyezésre és állatkínzásra figyelmet felhívó foglalkozásai.

A Hírös Agóra május 17-én is megszólítja a gyermekeket, amikor közösségi virágültetést fognak tartani a Deák téren.

Akkor fogjuk új virágokkal beültetni a FlorAgóra virágoskertünket, mely itt van a Deák téren. Tavaly találtuk meg ezt a kommunikációt a gyerekekkel, a Kis Herceg a védnöke, aki nagyon jól mutatja a gyerekeknek, hogy így kell majd nekik is vigyázniuk a Föld bolygónkra
— mondta Szabó Csaba, a Hírös Agóra ifjúságfejlesztési szakmai vezetője.

Több mint 50 évvel ezelőtt, 1970-ben indult világ körüli útjára a Föld napja rendezvény, melyhez Kecskemét 1990-ben csatlakozott, az országban az elsők között.