Visszafogott lesz az idei báli szezon Kecskeméten

2023. 01. 17., 14:27
Idén sem lesz Orvosbál, és elmarad a Jogászbál is, viszont huszadik alkalommal rendezik meg a Rotary Bálat, és fergeteges mulatsággal búcsúztatják a telet a néptáncosok is. Utánajártunk, milyen rendezvények közül válogathatnak idén a bálozni vágyók. Összeállításunk valószínűleg nem teljes, az iskolai, óvodai bálakat nem gyűjtöttük össze.
Képünk a 2017-es Ifjúsági Bálon készült, amit a tervek szerint jövőre újraindul

A Covid előtt az Orvosbál nyitotta meg a báli szezont Kecskeméten, sajnos azonban 2019 óta nem tartják meg ezt a rangos eseményt. Idén sem jött el az ideje az újrakezdésnek, és sajnos a Jogászbál sem színesíti a báli szezont.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kétévente rendez bálat. 2020-ban nagyon jól sikerült a rendezvény, tavaly azonban a vírushelyzet miatt elmaradt. Idén sem pótolják be. Nem kell azonban szomorkodniuk azoknak, akik tánccal szeretnék elűzni a telet.

Idén első alkalommal rendezik meg a Nyugdíjasok Klubjainak MJV Szövetsége jótákonysági bálját. Kormányosné Makai Eszter főszervező elmondta, pillanatok alatt elfogytak a jegyek a Petőfi Sándor Általános Iskolában rendezett mulatságra, amelynek fővédnöke Engert Jakabné alpolgármester.

Január 28-án rendezik meg a Kecskemét Táncegyüttes jótékonysági bálját a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. Garantáltan pörgős lesz az esemény, a zenét a Sungroove Zenekar és a Hegedűs Együttes szolgáltatja majd.

A Három Gúnár – a foglalások alapján – négy bálnak is otthont ad. Január 28-án a rendezvényházban tartják a XX. Rotary Bálat, amelynek bevételét a mozgássérült gyermekek játszóterének létrehozására fordítják. A tervek szerint február 11-én lesz a Lions bál, 15-én a Zrínyi Ilona Általános Iskola alapítványi bálja, február 25-én pedig Erdészbálat tartanak a rendezvényházban.