Víz Világnapi Emlékérmet kapott a BÁCSVÍZ osztályvezetője

2023. 03. 23., 10:35
Március 22-én tartották meg Budapesten a Magyar Víziközmű Szövetség ünnepségét a Víz Világnapja alkalmából. A rendezvényen Tóth Gábor, a BÁCSVÍZ Zrt. műszaki osztályvezetője rangos elismerést, Víz Világnapi Emlékérmet vehetett át.

Tóth Gábor több mint 25 éve, 1997. augusztus 1-je óta dolgozik a BÁCSVÍZ Zrt.-nél. Céges pályáját vízveszteség-elemzési csoportvezetőként kezdte, majd 2000. január 1-jével a vízhálózati üzem irányításával bízták meg. A következő másfél évtizedben a mindennapos üzemeltetési, karbantartási, hibaelhárítási és rekonstrukciós feladatok koordinálása mellett számos új vízhálózat építésének műszaki vezetését, ellenőrzését és dokumentálását végezte, szakmailag magas színvonalon.

Jelentős szerepet vállalt az ivóvízminőség-javító programok megvalósításában is. Kiemelkedő szakmai hozzáértése alapján 2016. június 1-jétől vízszolgáltatási műszaki vezetői kinevezést kapott, majd a cégen belüli átszervezések során, 2018. szeptember 1-jével. a műszaki osztály vezetője lett.

Feladatainak elvégzése során mindig kiemelt figyelmet fordít a hatályos jogszabályok, előírások betartására. Kiváló kapcsolatot ápol a tulajdonos önkormányzatok és a beruházásokat lebonyolító szervezetek képviselőivel. Széleskörű szakmai ismeretek birtokában, feladatcentrikusan, lelkiismeretesen vezeti a projektek lebonyolítását.

A nevéhez is kötődő, számos nagy beruházás közül 2019-2020-ban zajlott a BÁCSVÍZ-nél az utóbbi esztendők legnagyobb saját erős fejlesztése, az új laboratórium felépítése. Tóth Gábor a beruházás előkészítésétől a befejezéséig vezette, irányította, koordinálta a munkálatokat. Egy másik jelentős feladatként 2020-2021-ben műszaki ellenőrként képviselte a Társaságot, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata megrendelésére, a Kecskemét, Halasi úti kiskertes térségben zajló szennyvízcsatornázási projektben.      

Tóth Gábort munkatársai és vezető kollégái is szakmailag kiemelkedő tudású, nagy teherbírású, tehetséges, tapasztalt szakembernek tartják. A BÁCSVÍZ Zrt. iránti elkötelezettsége, emberi magatartása és a vízügyi ágazatban végzett magas színvonalú, lelkiismeretes munkája példaértékű. Ennek elismeréseként érdemelte ki a Víz Világnapi Emlékérem kitüntetést.