Wellness helyett bunyó - Összeverekedett két vendég egy hotelben

2023. 09. 08., 09:07
A Kecskeméti Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy hotel éttermében szóváltást követően ököllel egymásnak estek és csak kívülállóknak sikerült szétválasztani őket.

A vádirat szerint a budapesti és a számára idegen nagykőrösi férfi – az ügy két vádlottja – tavaly december 21-én egy Bács-Kiskun vármegyei hotelban pihent, amikor déltájban a fürdőtérben szóváltás alakult ki közöttük. A vita később az étteremben is kiújult, amikor az idősebb vádlott meglökte a másik társaságban lévő férfit. Ennek láttán a másik férfi ismerőse egy pohár vízzel akarta lehűteni a kedélyeket, azonban a pohár kicsúszott a kezéből és összetört, megsebezve az idősebb vádlott arcát. Ő ekkor hátra fordult, hogy elégtételt vegyen, a többiek azonban megakadályozták. A fiatalabb vádlott ekkor átfogta az idősebb férfi nyakát, verekedni kezdtek, ököllel ütlegelték egymást. Mindketten földre kerültek, végül kívülállók választották szét őket.

A vádlottak a kölcsönös bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Kihívóan közösségellenes magatartásuk alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen - áll a vádiratban.

Az ügyészség mindkét férfival szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – kezdeményezte felelősségre vonásukat. A Kecskeméti Járásbíróság a vádlottak bűnösségét a váddal egyezően megállapította és büntetővégzésben 130 ezer illetve 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki velük szemben. Tárgyalás tartását egyik vádlott sem kérte, ezért a döntés jogerős.