Az ország minden részéről érkeztek fiatalok a kadafalvi zenei táborba

2023. 07. 10., 21:55
Húsz zenész, dalszerző és dalszövegíró érkezett az ország minden tájáról Kadafalvára. A négynapos zenei tábor programjai során kiscsoportos workshopokra és előadásokra várják a zene iránt nyitott érdeklődőket. Emellett lehetőségük lesz saját zenét is készíteni a táborban kialakított stúdiókban.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

Immár negyedik alkalommal szerveztek zenei tábort Kadafalván, a Granada Hotelben. A rendezvény a mai napon vette kezdetét a Kecskeméti Zenészegylet szervezésében. A négynapos programra idén húsz táborozó érkezett.

- A könnyűzenészek kapnak lehetőséget az alkotásra. Ez egy pályázati lehetőség volt számunkra is, amelyet kihasználva, most már 4. éve rendezzük meg ezt a tábort, ahová az ország minden pontjáról érkeznek fiatalok, kecskemétiek is - mondta Szénási Pál Bertalan, a Kecskeméti Zenészegylet elnöke.

A tábor célja, hogy minden korosztály megtalálhassa a számára tetsző programot. Előadások, workshopok és alkotóműhely is segítik az alkotást. Fontos a motiváció ilyenkor a segítség, ezért neves művészek támogatják mentorként a résztvevőket. A mai megnyitón Nemcsik Máryás önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. Mint elhangzott, Kecskemét városvezetése számára is fontos az ilyen esemény, hiszen ezzel a fiatalokat bátorítják a kreatív megnyilvánulásra.

- Kecskemét elkötelezett amellett, hogy ilyen jellegű rendezvényeket folyamatosan támogassa, mind anyagilag, mind pedig egyéb módon, ahogy csak lehet. Mi szeretnénk azt, hogy minél több zenei rendezvény tudjon megjelenni, ami mindenki számára szól. Kiemelten a fiatalok számára is, hiszen Kodály városában élünk, és szeretnénk, ha ez minél jobban megjelenne a hétköznapokban is és minél több rendezvényen - emelte ki Nemcsik Mátyás, önkormányzati képviselő.

Az ország minden tájáról érkeztek fiatal zenészek, hogy még többet tanulhassanak a profiktól. A mai napon a megnyitó után, már egy berendezett stúdió várta a dalszerzőket, dalszövegírókat, hogy elkészüljenek a Kecskeméti Zenészegylet táborának alkotásai. A legfontosabb célja a tábornak, hogy a zenét és a kultúrát közelebb hozzák a fiatalokhoz és útmutatást adjanak a művészeknek. A zárónapon a zenei tábor közös koncertet ad majd a létrejött dalokból.