Zsinórlabda diákolimpia döntőt rendeztek a Rákócziban

2023. 02. 24., 15:02
Pénteken tartotta a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége a Zsinórlabda Országos Diákolimpia Döntőjét Kecskeméten. A tanulásban és az értelmükben akadályozott diákok is a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában csaptak össze.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 43 képet tartalmaz

Bemelegítéssel kezdődött ma délelőtt az Zsinórlabda Országos Diákolimpia döntője, amit a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége szervezett meg Kecskemétre.

A FODISZ versenyére több megyéből is érkeztek a csapatok. Az eseményen részt vett Jánosi István és Szamler László önkormányzati képviselő. A csapatokat Kecskemét önkormányzata nevében Jánosi István köszöntötte.

A mai versenyt tanulásban akadályozott és értelmükben akadályozott diákok számára szervezték meg. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnoka ideális helyszín volt a döntőhöz, itt egyszerre három meccset is tudtak játszani.

A tanulásban akadályozottak közül tíz csoport, az értelmileg akadályozottak közül nyolc csapat versenyzett három pályán felváltva. Így összesen 180 gyermeket mozgatott meg a sportrendezvény, amely egyben országos tehetségkutató verseny is volt. A megmérettetésen olyan diákok versenyeztek, akik a megyei versenyeken a legjobbaknak bizonyultak.

A döntőben mindkét kategóriában győztest hirdettek. Az első helyezettek vándorkupával térhettek haza, oklevél és ajándék mindenkinek járt.