124 éves hagyomány – Tanári koncert az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában

2023. 05. 09., 14:11
Immár 124 éve sikerül újra és újra bemutatni a zene szépségét az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak. A zeneoktatók koncertje idén is telt ház mellett hozott kellemes pillanatokat a zeneszerető közönségnek. Az iskola idei koncertjével az idén márciusban elhunyt Palotás Józsefnek is emléket állított, aki 40 évig igazgatta az intézményt.
A galéria 19 képet tartalmaz

A tanárok vegyeskarának énekével vette kezdetét hétfő este az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola tanári hangversenye. 2014 óta már minden évben megszervezi az intézmény a tanári hangversenyét, azonban a bemutató koncert hagyománya 124 éves. A tegnapi koncert egyben egy tisztelgés is volt az idén márciusban elhunyt Palotás József előtt, aki a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarban betöltött komoly szerepe mellett 40 évig igazgatta az iskolát.

Szerencsések vagyunk, hiszen nagyon sok növendékünk van, a létszám jelenleg 890 körül mozog. Tizenhárom kihelyezett tagozattal rendelkezünk. És még a Covid sem tudott megtörni bennünket, hiszen akkor is töretlenül jöttek a zeneiskolába az érdeklődők. De ezért mi nagyon sokat is teszünk
— mondta Miklósné Faragó Csilla, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

A művészeti iskola tanárai az intézmény falain kívülre is szívesen járnak. Bemutatókat tartanak iskolákban, óvodákban, rendezvényeken koncerteznek és a zeneművészet minden ágát igyekeznek bemutatni.

A tanári hangverseny minden hangszercsaládot felölelt, az előadók a klasszikus zene világába kalauzolták el a közönséget. A másfél órás koncerten mások mellett Bach, Schumann, Paganini és Bartók művei is felcsendültek.

Az iskola egyik jelmondata: „A zene mindenkié”. A tanárok és az intézmény minden dolgozója ennek szellemében végzi munkáját, amit a zsúfolásig megtelt koncertterem is igazolt.