30 éves a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség

2024. 04. 23., 20:09
Jubileumi gálaműsorral ünnepelt ma (kedd) este a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség a Hírös Agóra Kulturális Központban. Harminc évvel ezelőtt 1994. április 22-én hozta létre 11 kecskeméti nyugdíjasklub 60 küldöttel a város nyugdíjasait összefogó szövetséget. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ajándékot adott át a születésnap alkalmából a szövetség számára.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 29 képet tartalmaz

A Városházát ábrázolja az az ajándék, melyet Szemereyné Pataki Klaudia adott át a 30. születésnapját ünneplő Kecskeméti Nyugdíjasszövetségnek. A polgármester a Hírös Agórában kedden délután megrendezett gálaműsoron mondott beszédében kiemelte, Kecskemét legrégebbi civil szervezete az 1500 tagot számláló szövetség.

- A város részéről miért is tartom fontosnak, hogy külön figyelmet fordítsunk a szépkorúakra, az idősekre Kecskeméten? Önök teremtették meg városunknak a múltját és a jelenét is, és letették a jövőjének az alapjait is. És minél stabilabb, minél biztonságosabb ez az alap, annál kiszámíthatóbban és biztonságosabban tervezhetjük gyermekeinkkel, családjainkkal együtt a jövőnket.
— mondta Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

A jubileumi rendezvény folytatásában a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség elnöke idézte fel a 30 évvel ezelőtt történteket.

- 1994. április 22-én az Aranyhomok Szálló nagytermében 11 klub képviseletében 60 küldött érkezett meg, hogy megalakítsák a Kecskeméti Nyugdíjasszövetséget. Tették ezt abból az elhatározásból, hogy tudták, hogyha az idősek érdekében szeretnének tenni és az idősek érdekeit szeretnék érvényre juttatni, ahhoz egységben kell, hogy legyen az erő
— fogalmazott beszédében Kormányosné Makai Eszter, a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség elnöke.

A nyugdíjasszövetség elnöke azt is elmondta, hogy évente legalább négy nagy sport-, és ugyanennyi kulturális eseményt tartanak, de kiemelte az online vetélkedőket, amelyeket a Covid alatt indítottak útjára. Kormányosné Makai Eszter azt is kiemelte, hogy 36 tagszervezet, klub és egyesület tartozik a szövetséghez 1501 fővel. A jubileumi gálaműsoron köszöntötték a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség 3 egykori elnökét Szalókyné Dr. Kiss Katalint, Dr. Tiba Istvánt és Dr. Harsányi Ernőt.

A beszédeket követően került sor az ünnepi műsorra, melyben közreműködött Alex Tamás előadóművész, a kecskeméti L-Dance Group táncosai, a Hírös Város Dalkör, a Szenior Örömtánc Klub, a Műkertvárosi Gyöngyvirág Énekkar, a Hunyadivárosi Férfikar, a Hírös Barackvirág Tánccsoport, Naplemente Népdalkör, Bánáti Zsombor, Farkas Mihály, Fodor Sándorné, Kovács István József,  Lehoczky Miklósné és Mészárosné Boros Ilona.