30 méter magasból ereszkedett alá Kecskemét és a Gong Rádió Mikulása

2022. 12. 05., 20:24
Pénteken délután óriási meglepetés várta a kecskemétieket. A felújított Városháza épületéről, 30 méter magasból ereszkedett le a város és a Gong Rádió Mikulása, majd a színpadon fogadta a gyermekeket és adta át számukra az édességet.
A galéria 30 képet tartalmaz

Megérkezett Kecskemét és a Gong Rádió Mikulása ma délután. A Télapó 30 méter magasból ereszkedett le a kíváncsiskodók közé. Eddig a Nagytemplomról mászott le az ipari alpinista, most pedig a felújított Városházát választotta helyszínül mint Kecskemét egyik ékkövét.

Több százan várták a Mikulást énekszóval, mondókákkal. Ezt követően a színpadon foglalt helyet a Télapó, akihez libasorban érkeztek a gyermekek, akik cukrot és csokoládét kaptak a nagyszakállútól. Mivel idén nem volt rossz gyermek Kecskeméten, ezért nem kapott senki virgácsot. Így a krampusznak sem volt dolga, manók segítették a Mikulás munkáját.

A Télapó 2018-tól a Nagytemplom felújítása, 2020-tól a pandémia, majd a Városháza rekonstrukciója miatt nem érkezett meg a magasból. Most azonban újjáéledt a város egyik legkedveltebb hagyományos rendezvénye. A színpadon a Gong Rádió munkatársai hozták ünnepi hangulatba a közönséget.