340 forintért rabolták a ki áldozatukat a temetőben - elítélték őket

KÖZLEMÉNY
2024. 06. 06., 10:27
Temetőben rabolta ki áldozatát az a két – többszörösen büntetett előéletű – férfi, akinek az ügyében ítéletet hirdetett a Kecskeméti Járásbíróság.
Képünk illusztráció

A Kecskeméti Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a két férfinak az ügyében, akikkel szemben rablás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

A büntetett előéletű vádlottak - egy 34 éves és egy 29 éves kecskeméti férfi - 2023. július 5-én, délután, az egyik kecskeméti temető mellett sétáló fiatal férfi elé léptek. A fiatalabb vádlott megragadta a sértettet és berántotta a temető területére, ahol a vádlottak körbevették és az értékeit követelték.

A sértett közölte, hogy pár száz forint van nála, ennek bizonyítására megmutatta a zsebeit. A vádlottak azonban a zsebében lévő pénzt meg akarták szerezni, ezért többször meglökték. A lökésektől földre zuhanó sértettet megrángatták, a fiatalabb vádlott pedig többször meg is rúgta. A bántalmazások miatt a sértett nadrágja elszakadt, és az abban lévő 340 forint a földre szóródott, amit a vádlottak összeszedtek. Ezt kihasználva a sértett a helyszínről el tudott menekülni és a temetőből egyenesen a Kecskeméti Rendőrkapitányság épületébe szaladt.

A bíróság a 34 éves vádlottat 4 év 6 hónap -, míg társát 6 év 6 hónap börtönre ítélte, továbbá mindkettő vádlottat eltiltotta a közügyek gyakorlásától is.

Az ítélet nem jogerős- írja a Kecskeméti Törvényszék.