80 éves a Zöldségtermesztési Kutató Intézet

2023. 09. 20., 15:05
Partnertalálkozóval egybekötött születésnapi ünnepséget tartott ma (szerdán) a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt., ugyanis a kecskeméti vállalat idén 80 éves. Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 32 képet tartalmaz

A Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. hazai és külföldi partnerei gyűltek össze szerdán délelőtt a cég telephelyén. A kecskeméti vállalat ugyanis idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját. Ennek kapcsán hívták össze a szakembereket, hogy együtt legyenek ezen a jeles eseményen. Dr. Feldman Zsolt államtitkár az eseményen elmondta, a ZKI olyan genetikát, vetőmagot tud nyújtani a gazdákat, amely minőségi termést eredményez.

– Mindaz, amit odakint magyar termékként, magyar vetőmagként értékesítenek, a magyar agráriumban lévő szaktudást, a magyar agráriumban lévő minőségre törekvést bizonyítja. A jó hírnevét viszi az országnak. Ezért fontos az a nagyon expanzív folyamat, amely ezeken a piacokon a ZKI-s vetőmagot elhelyezi - fogalmazott dr. Feldman Zsolt.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester beszédében kiemelte, Kecskemét a prémium termékek hazája, a ZKI-nál dolgozók pedig ennek megfelelően szintén prémium terméket állítanak elő.

– Ennek a zrt-nek jövője van, jövője van a térségben, jövője van a kutatási tevékenységben, az élelmiszeriparban, a növénytermesztésben és jövője van amiatt is, hogy egy kiváló munkahelyet és partneri lehetőséget biztosít a vállalkozások számára
—  hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia.

A polgármester ajándékot adott át Laczkó Róbertnek, a ZKI vezérigazgatójának a születésnap alkalmából. Az intézet vezetője hangsúlyozta, jelenleg a paprika, a görögdinnye, az uborka, a zöldborsó és a csemegekukorica nemesítésre fókuszálnak, a siker pedig nem jön magától, szükség van a partnerekre is.

– Amióta piaci körülmények között dolgozunk, nagyon egyszerűen mérhető, milyen munkát végzünk. Mégpedig úgy, hogy a termékeinket megvásárolják-e a partnerek. Ők pedig nem csupán megvásárolják, hanem évről-évre visszavásárolják, hiszen ezzel hitet tesznek és bizonyítékát adják annak, hogy, amit előállítunk, az értékes, hasznos. Ez pedig számunkra is komoly motivációt jelent a folytatásra - mondta Laczkó Róbert, a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. vezérigazgatója.

A nap folyamán szakmai előadások mellett üzemlátogatás és finom ebéd is várta az ünneplő vendégeket.

A témával bővebben a KTV Kiemelő című magazinunjában foglalkozunk.