Színes programkavalkád a Nyitott Városháza programsorozaton

2024. 05. 28., 21:39
Hat napon keresztül színes programkavalkád várja az érdeklődőket Kecskeméten. A Nyitott Városháza programsorozat hétfőn indult el és egészen szombatig tart. Már az első nap is színvonalas produkciókat tartogatott az érdeklődőknek. Kedd délután Zoboki Gábor építésszel beszélgetett a Lechner Kávéházban Árvai Zoltán, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kommunikációs vezetője.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 16 képet tartalmaz

A Hangok szárnyán című kóruskoncerttel vette kezdetét hétfő délután a Nyitott Városháza programsorozat a Városháza díszudvarán. Kecskemét legkiválóbb kórusai énekükkel töltötték be a teret, ugyanis a minden oldalról felcsendülő gyermek- és vegyeskarok egyedülálló akusztikai élményt kínálták.

Ezt követte a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház produkciója, amely nem más volt, mint a Kőszívű darab zenei koncertje.

A programsorozatot tavaly szervezték meg először a Városháza felújítása alkalmából, azonban a nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre került számos izgalmas, különleges programmal, a Főtéren és a Városháza díszudvarán, valamint dísztermében.

Az volt az egyik célunk, hogy megmutassuk azt, hogy az épület nemcsak hivatali feladatokat tölt be, hanem egyéb funkciói is vannak. Vannak gyönyörű terei, amelyeket nagyon szívesen töltünk meg kulturális és egyéb programokkal
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Nagyhegyesi-Kis Mariann, a polgármesteri hivatal közösségi kapcsolatok osztályának vezetője.

A rendezvénysorozat keretében kedden bemutatkozott a Neumann János Egyetem a Lechner Kávéházban tartott előadásokkal és kötetlen beszélgetésekkel. Este pedig fellép a Travels Group.

Szerdán a színpadon Miklósa Erikát láthatja a közönség, csütörtökön pedig fellép a Szirtes Folk Band. Pénteken „StArs Nova” - Ars Nova koncert lesz, zárásként szombaton pedig Ákos lép a színpadra, ugyanis turnéjának első állomása Kecskemét lesz.

Nagyon színes és vegyes programokkal várjuk az érdeklődőket. Hétfőn indult a programsorozat, amikor is megnyitottuk a kapuinkat. Állandó programjaink is vannak, kézműves foglalkozások gyermekeknek, van szecessziós városnéző sétánk, ami kétszer szerepel ingyenesen. Illetve délutánonként, esténként megtöltjük élettel a díszudvart és a dísztermet
— mondta Nagyhegyesi-Kis Mariann.

A programsorozat állandó programjai közé tartozik a gyerekek kézműves foglalkozása, a szecessziós séta, valamint a városházi látogatóközpont is. Minden részletes program megtalálható a kecskemet.hu oldalon, valamint a rendezvénysorozatról bővebben beszámolunk mai Kiemelő magazinunkban is.