Édes és sós finomságok a süteménysütő versenyen
Csupa formás, ízletes finomság töltötte meg a Városháza auláját. A nagy hagyományú Kecskeméti Süteménysütőverseny idén is nagyon népszerű volt, több mint 50 féle sós és édessüteménnyel készültek a versenyzők. öt különböző kategóriában készültek a sütemények, úgymint krémes finomságok, sós- és édes aprósütemények, gyümölcsös finomságok, hagyományos kecskeméti és Kecskemét környéki sütemények és mindenmentes sütemények.
Az alkotók egészen különleges finomságokkal készültek. Volt, aki improvizált egy sós karamellás hat lapos süteményt, amelynek alapja a mézes-krémes volt, készült egy Sün alakú kreatív torta is, valaki pedig kékszínű macaronnal készült. A versenyzők legtöbbje rendszeresen süt, van, aki akár naponta is készít egy tálca süteményt önmaga és családja örömére. Az elkészült süteményeket zsűri értékelte arany-ezüst-bronz minősítéssel, azonban a felhozatalt látva minden bizonnyal nehéz dolga volt.